Wed. May 29th, 2024

Kanda, Kodža i Nebojša

By airfest May12,2024

U petak, 14. juna, na AIR Festu nastupaće legende srpskog rock-a – Kanda, Kodža i Nebojša…

KKN je jedan od ključnih sastava srpske rock scene devedesetih godina. Bend jedinstvene poetske vizije, čiji će rad ostati upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola.

Počeli su 1990 kao sastav drugara iz kraja, a već rana pobeda na takmičenju neafirmisanih grupa Paliluska Olimpijada Kulture 1992. godine, bio je nagoveštaj velikog talenta.

Jedinstveni Oliverov vokal i pojava izdvojili su se prirodno kao centralna tačka pažnje publike, ali su sjajne sposobnosti izuzetno originalnih muzičara pokazale da se radi o grupi koja će još dugo ostati prisutna.

Uspon KKN počinje od tada i ne zaustavlja se ni do današnjih dana i pored promena sastava, a naročito onih drastičnih, ali i prelomnih od 2001 do 2003, kad je bend jedno vreme prestao da radi, ali iz te krize izašao jači i bolji.

KKN | Odnose me…

Povratnički album “Prekidi stvarnosti“ 2005, doneo je ne samo teži, rokerskiji zvuk, nego i jednako uverljivu viziju koja je s do današnjegvom snagom osvetljavala nove društvene okolnosti. KKN i dalje unose političku oštricu u intimni svet mladih ljudi, verno odražavajući njihove stanje duha, i po tome su jedinstvena pojava kod nas.

KKN je sastav koji već 25 godina sa uspehom odgovara na pitanje kakav je rokenrol potreban u našim krajevima – strasan i angažovan, uvek u ljubavi sa publikom.

Bend danas čine Oliver Nektarijević, Janko Mostarlić, Vladan Rajović, Nenad Pejović i Boško Stanojević.

airfest.org
Vidimo se…

By airfest