Wed. May 29th, 2024

dram

By airfest May15,2024

Petak, 14. jun, velika žurka! Bend koji komunicira na srpskom, a svira muziku po svetskim standardima – dram !

dram, sint indi pop bend iz Beograda, debitovao je na sceni sa albumom ”Nećemo promeniti svet” u decembru 2019. godine. Poznati su kao bend koji koncerte pretvara u igranke, a njihovu muziku karakteriše melanholična ali plesno orijentisana muzika koja povezuje različite svetove u jedno.

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji.

Za singl ”Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu ”Milan Mladenović”, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti.

dram | Daj mi sve

Tokom 2021. godine, bend je izdao tri elektro singla “Vikend ubija”, “Ti me voziš”, tripoznu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom i energični singl “Ceo grad”.

12. septembra 2022. godine bend izdaje drugi studijski album pod nazivom “Previše svega”, kolekciju 11 najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Iako se zbirka “Previše svega” melodijski, lirski i emotivno razlikuje od inicijalnog izraza grupe, “PREVIŠE SVEGA” je bila samo neophodna potreba za eksperimentisanjem, redefinisanjem i upoznavanjem, te ujedno predstavlja drugi deo vožnje, sada kroz sint pop i yugopatetiku do vanvremenskih kosmičkih prostranstava sentimentalnosti.

dram | Mi nećemo promeniti svet

Trenutno, bend snima pesme za svoj treći album koji izlazi na proleće 2025. godine.

Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Zagreb Beer Fest, Beat na Moru, Kvart fest u Varaždinu, ludoj Kišobran žurci, MMF festivalu i mnogim drugim.

dram su: Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, gitara, prateći vokali), Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika) i Petar Blagojević (bass, prateći vokali).

Vidimo se…

AIR FEST

By airfest