Wed. May 29th, 2024

Daniel Jeanrenaud & Rhythm Section Multiethnic Attraction

By airfest May9,2024

Nastavljamo sa predstavljanjem učesnika ovogodišnjeg AIR Fest-a koji se održava u Obrenovcu u Zabranskoj šumi na dobro poznatoj lokaciji Platz “Kod Tri Lepe”…

Na AIR Fest nam dolazi muzičar koji je autentični deo rock & roll istorije i prvi stranac koji će uzeti učešće na našem festivalu. Reč je o Danielu Jeanrenaudu koji će se, potpomugnut ritam sekcijom momcima iz benda Muzička Atrakcija, svojim autentičnim nastupom potruditi da Vam subota 15. jun ostane u nezaboravnom sećanju.

Daniel Jeanrenaud, rođeni švajcarac, kao tinejdžer krajem sedamdesetih godina odlazi u USA gde sa ekipom iz FLAMIN GROOVIES oformljuje legendarni bend iz San Franciska – THE KINGSNAKES i sa njima dostiže svetsku slavu.

Imao je turneje i zajedničke koncerte po celom svetu i to sa velikim imenama poput – CHUCK BERRY, BO DIDDLEY, SCREAMIN’ JAY HAWKINS, THE CULT, DEAD KENNEDYS, INMATES, FLAMIN GROOVIES, …

Ako ste se pitali šta slušaju poznati – pomenućemo samo da su u najpopularnijoj boemskoj četvrti Londona – Kemdenu, na njegove koncerte dolazili pod obavezno: ROBERT PLANT, PAUL WELLER, AMY WINEHOUSE i mnoge druge svetske face. O njemu u svojoj autobiografiji piše JACK WHITE iz WHITE STRIPES. Disney Channel Music je snimio dokumentarni video gde ga predstavljaju kao legendu Camden-a.

the King Snakes

Njegovu gitaru „Nadine“ krstio je lično CHUCK BERRY.

Danijela svetski poznati MANU CHAO smatra svojim profesorom obzirom da je svoju muzičku karijeru započeo upravo kao član Daniel-ovog pratećeg benda.

Daniel Jeanrenaud | Camden Cat

Od velikih svetskih turneja, koncertnih hala, preko kebab shop-ova, svirki po vozovima i klubovima, odmah nakon američke turneje u subotu 15. juna na AirFest-u poznate rokenrol hitove u svoj svojoj esenciji izvodiće rokenrol bard DANIEL JEANRENAUD u ekskluzivnoj pratnji benda MULTIETNIČKA ATRAKCIJA!

Multietnička Atrakcija je legendarni beogradski duo koji svira najekskluzivniji mogući heavy truck rokenrol. Svoj prvi, istoimeni album bend je objavio još 2010.godine. Za skoro dve decenije postojanja bend je održao stotine samostalnih koncerata po u regionu, Evropi kao i nastupa na velikim regionalnim festivalima.

Multietnička Atrakcija | Ja sam opasan

Koncertno su veoma aktivni i njihova publika zna da su njihovi nastupi uvek za pamćenje.

Bend čine Osman Ahmed i Andrija Babović.

Ovo je šou koju se ne propušta!

Vidimo se….

Air Fest

By airfest